Bedrijfsidentiteit

Wat is de identiteit van jouw bedrijf? – Hoe laat je die zien?

Het DNA van jouw bedrijf

Het DNA is het belangrijkste onderdeel van je merk, hetgeen wat jou onderscheidt ten opzichte van je concurrenten. Wil jij eruit springen dan is het van groot belang om jouw identiteit verder te ontwikkelen. Laten wij bij Muninn Media precies deze expertise hebben om jou te helpen bij het ontwikkelen van jouw unieke merkidentiteit.

Het DNA van je merk moet gieren door de aderen van jouw bedrijf. Het DNA bestaat uit de kernwaarden die jij wilt communiceren naar je klanten. Kernwaarden brengen alles wat jij doet met je merk terug naar de kern. De losse kernwaarden vormen samen het DNA. Buiten dat de merkidentiteit van jouw bedrijf bestaat uit het DNA en de kernwaarden zijn de missie en visie ook van groot belang.

Zorgen voor verbinding

Bij Muninn Media kunnen we die missie en visie aanscherpen en zorgen voor een unieke, toekomstgerichte merkidentiteit. Wij zorgen ervoor dat klanten zich kunnen vinden in jouw merkidentiteit. Zo ontstaat er verbintenis tussen jou en de klant.

Zit jij in de knoop en kan je niet goed naar buiten brengen waar jouw bedrijf voor staat, laat ons je helpen en opzoek te gaan naar jouw merkidentiteit, naar het DNA wat door het bedrijf stroomt. Het DNA is namelijk hetgeen wat jou onderscheidt van je concurrenten. Niet je producten, niet je diensten, maar datgene wat je uitstraalt en bent is onderscheidend!

Je merkidentiteit draait niet alleen om mooie kleuren en een gelikte huisstijl. Het is echter wel een essentieel onderdeel van de uitstraling van jouw merk.

Definitie van jouw merkidentiteit

Leuk een merkidentiteit, maar waar staan die begrippen als missie, visie en merkidentiteit eigenlijk allemaal voor?

Met een missie geef je aan wie je bent wat je doet en wat je wilt bereiken. De visie is daarin de inspirerende motor van je bedrijf. Het schetst een ambitieus beeld van wat je als bedrijf wilt zijn.

Je merkidentiteit wordt ook voor een groot deel bepaald door alle handelingen die jouw bedrijf doet, ook wel je gedrag. De tone-of-voice van een bedrijf is een belangrijke factor, hoe en wat communiceer jij naar je klanten? Daarnaast is de look & feel van een bedrijf uiterst belangrijk. Wat straalt jouw bedrijf uit doormiddel van het logo, lettertypes en het kleurgebruik.

Dat laatste wordt vaak onderschat. Een goede huisstijl is meer dan een kleur of een logo. Het versterkt je merkidentiteit in alle opzichten. De huisstijl straalt jouw DNA, kernwaarden, missie & visie uit. En niet te vergeten het zorgt ervoor dat je opvalt, dat jouw bedrijf uniek is en ertussen uitspringt binnen de niche waarin jij je verkeerd.

Geef nieuw leven aan jouw merkidentiteit

Dit zijn allemaal belangrijke punten waar goed over nagedacht moet worden, iets wat je snel ontgaat als je een nieuw bedrijf start.

Bij Muninn Media kunnen wij al jouw lasten omtrent merkidentiteit ontnemen en gaan wij aan de slag om jouw bedrijf op de kaart te zetten. We laten het DNA door de aderen van jouw bedrijf gieren en zorgen voor een unieke en bijhorende huisstijl die jouw merkidentiteit tot zijn recht laat komen.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe we jouw merkidentiteit een boost kunnen geven? Neem contact op en dan helpen we je graag verder.

Meer weten? Neem contact met ons op!