Huisstijl ontwerpen

Huisstijl ontwerpen – Zo maak je jouw huisstijl onderscheidend

De kleine details maken het verschil als het op huisstijl aankomt, bij Muninn Media weten we als geen ander hoe cruciaal die details zijn. De vormen, een subtiele verwijzing, of dat ene kleurtje wat steeds terugkomt. Een huisstijl ontwerpen is een vak apart en vergt veel passie en creativiteit. De grote uitdaging in het proces is om een eenheid te creëren die bestaat uit losse ontwerpen en producten, maar die ook samen de eenheid vormen van een huisstijl.

Huisstijl ontwerpen met en goede eerste indruk – Visual identity

Een eerste indruk maak je maar één keer en zo werkt het ook bij een huisstijl. Je wilt met jouw bedrijfsidentiteit een goede indruk achterlaten. Een huisstijl die pakkend is en goed past bij jouw visie en missie is daarom van groot belang. Met die huisstijl creëer je een visuele identiteit voor jouw bedrijf.

Een huisstijl is voorzien van meer dan alleen een logo, kleurcodes en een typografie. De ’tone of voice’ is ook niet geheel onbelangrijk. Daarnaast speelt fotografie ook een grote rol binnen een huisstijl. Een huisstijl zorgt voor verbintenis en herkenning op de offline en online markt.

Grafisch imago

Naast dat een huisstijl er mooi uit ziet en zorgt voor eenheid binnen jouw bedrijf is het ook onderdeel van het bedrijfsimago. Het is niet zomaar een kleurtje wat je koppelt aan jouw bedrijf. Het is namelijk hét imago waar jouw bedrijf aan vastzit. Het ontwikkelen van een huisstijl ontwerp bestaat uit meerdere factoren en moet goed aansluiten bij jouw merkidentiteit. Al deze huisstijl elementen moeten consistent gebruikt worden in communicatiemiddelen. Uiteraard moeten de huisstijl elementen terugkomen op al jouw visuele uitingen. Denk hierbij aan:

  • De website
  • Enveloppen en briefpapier
  • Offertes en facturen
  • Visitekaartjes
  • Bedrijfskleding
  • Emails

Brandbook

Huisstijl ontwerpen leggen wij vast in een ‘brandbook’. Dit is een document waarin de richtlijnen en regels voor het gebruik van een huisstijl staan. Zoals alle do’s en dont’s van jouw huisstijl. Hierin staan alle gebruikte kleuren weergegeven in kleurcodes die makkelijk toe te passen zijn in de praktijk. In dit brandbook benoemen we ook de fonts die wij hebben toegepast en de opmaak van verschillende documenten. Door deze service wijk je nooit meer van de koers af en staat jouw unieke huisstijl als een huis. Op deze manier ontwikkelen we een huisstijl die de juiste beleving bij jouw doelgroep oproept.

Herkennende huisstijl ontwerpen

Een unieke huisstijl is onderscheidend en zorgt voor herkenning. De juiste herkenning die jouw bedrijf nodig heeft. Het is belangrijk om de juiste associaties en gevoelens uit te stralen die bij de doelgroep past van jouw bedrijf. Hiervoor is een juiste strategie van een professional nodig. Want of het nu gaat om de huisstijl, een online uiting of iets praktisch als een verpakking: de visuele identiteit én de toepasbaarheid daarvan moeten tot in het kleinste detail aansluiten bij de strategie en het concept.

Laat een huisstijl ontwerpen door Muninn Media

Rome is niet in een dag gebouwd, hetzelfde geld voor een huisstijl. Een huisstijl ontwerpen vraagt de nodige kennis en expertise. Bij Muninn Media weten als geen ander hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Ben jij nog op zoek naar een bedrijf die hier alle kennis van heeft? Bij Muninn Media kunnen we voor jou een pakkende huisstijl ontwerpen waarmee jouw bedrijf zeker een goede eerste indruk maakt. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden!

Meer weten? Neem contact met ons op!